GELOOFSGESPREKKEN

‘Wat geloof ik eigenlijk?’

‘Wat doen we als we bidden?’

‘Geloven is toch niet meer van deze tijd.’

Allemaal opmerkingen die aan de orde kunnen komen tijdens een ‘geloofsgesprek’. Bij een ‘geloofsgesprek’ beginnen we bij onszelf. Het gaat tijdens zo’n gesprek niet over geloofswaarheden en we willen elkaar ook niet overtuigen.

We willen luisteren naar elkaar, graag horen van elkaar hoe je over een bepaald onderwerp denkt. En al pratende ontdekken we misschien dat we elkaar veel te bieden hebben aan inzichten. ‘Geloven’ is een werkwoord, zeggen ze wel eens. En geloven is altijd in ontwikkeling. Ik geloof zeker niet meer op dezelfde manier als 30 of 20 jaar geleden. Is God dan ook veranderd?

Tijdens het eerste ‘geloofsgesprek’ op 18 oktober hebben we het thema ‘bidden’ met elkaar gedeeld. Wat mooi om te ontdekken dat bidden op zoveel verschillende manieren kan worden ingevuld, met woorden, zonder woorden, voorgegeven woorden of woorden die zomaar naar boven komen. En tot wie bidden we dan? Ook daar kwamen heel verschillende reacties op. Op het eind van de avond ontdekten we dat we het heel fijn hebben gevonden om hier met elkaar over te praten, om stil te zijn, om te luisteren naar elkaar.

Wil jij dit ook ervaren?

Kom dan dinsdag 15 november naar het volgende ‘geloofsgesprek’ om 19.30 uur in het zaaltje naast de kerk in Chaam.

We vertellen dan aan elkaar wie Jezus voor ons is.

Graag tot ziens en shalom, Marita Fennema, pastoraal werkster

Zie voor meer informatie en data ook nieuwsbrief 4 van sept. 2022