Zondag 19 juni jl. vond de laatste viering van jongerenkoor Cantal onder leiding van dirigent broeder Richard van Grinsven plaats. Na 40 jaar trouwe dienst aan de parochie van Alphen was het moment van afscheid gekomen.

Tijdens deze viering werd er samen gezongen, gebeden en teruggeblikt op alle mooie herinneringen zoals de vele reizen die het koor heeft mogen maken naar o.a. Zwitserland, Praag, Luxemburg en vele malen naar Assisi in Itali├ź. De jongerenvieringen die het koor heeft samengesteld en muzikaal opgeluisterd. De vieringen in Scherpenheuvel waar Cantal 25 jaar mee naar toe is gegaan.

Het enthousiasme waarmee oud-leden meezongen vanuit de kerk tijdens de viering was tekenend voor de betrokkenheid aan het koor.

Een speciaal woord van dank voor broeder Richard tijdens de viering. Zijn bevlogenheid en spirituele leiding aan het koor heeft er voor gezorgd dat er in die 40 jaar vele leden de revue zijn gepasseerd en geïnspireerd zijn geraakt.
Na mooie woorden van Pastoor Demmers namens de parochie werd broeder Richard verrast met een onderscheiding vanuit het bisdom Breda. Een mooie waardering voor zijn tomeloze inzet.

Na de viering was er een receptie waarbij oudleden, parochianen en andere betrokkenen Richard konden bedanken en even bijkletsen met elkaar. Daarbij konden zij ook kijken naar een fotoreportage van 40 jaar Cantal.

Een mooie dag als afsluiting van 40 jaar jongerenkoor Cantal.